Barion Pixel

Anya Útja Csoportok

Az Anya Útja Módszertan a nemzetközi Mother Nature projekt keretében létrehozott önismereti tanulási program, melyben saját anyai utadat a Természet és az alkotások tükrében tárod fel, támogató anyakörben.

Miről szól az Anya Útja csoport?

  • 6 alkalmas önismereti tanulási program kisgyermekes anyáknak
  • Anyakör és minőségi “én-idő” elfogadó női közösségben
  • Természet által támogatott tanulás az anyai tapasztalatokról
  • Kreatív önkifejezés és kapcsolódás anyáknak
  • Önismereti munka a Mother nature önismereti kártyákkal

Az anyaság, főleg az első években, egy kivételes személyiség fejlődési lehetőségekkel teli időszak. Az Anya Útja csoporton erre a fejlődésre láthatsz rá az anyacsoport tükrében és ez támogatást adhat, segíthet tovább lendülni a nehézségeiden.

Várunk az Anya Útja csoportban!

  • Anyakör és minőségi “én-idő” elfogadó női közösségben
  • Természet által támogatott önismereti tanulás a saját anyai utadról
  • Áttekintés arról, hol tartasz és min változtatnál anyaként az életedben
  • Kreatív önkifejezés és kapcsolódás
  • Csoportmunka a Mother Nature Anyatermészet önismereti kártyákkal

A csoportoknak fontos elemei a természetben végzett gyakorlatok. Az intenzív részvétel miatt, korábbi tapasztalataink alapján a kisgyerekek jelenléte nehezebbé teszi a résztvevőknek a teljes részvételt. Így javasoljuk, hogy egész kicsi gyermekek esetében apa, nagyszülők segítségével szervezd meg a zavartalan jelenlétet a műhelyen, esetleg az ebédszünetben való találkozással.

Korábbi Anya Útja résztvevőktől

„Nagyon üdítő érzés volt kiszállni a mókuskerékből, és kicsit kikapcsolni, befelé figyelni! A mindennapok része kellene, hogy legyen, hogy hasonló élethelyzetben lévő anyukákkal cserélünk tapasztalatot, mert ez megerősített engem abban, hogy a gondjaimmal nem vagyok egyedül.”

“Kaptam egy nagy adag önbizalmat, hasznosan töltött énidőt, születtek új barátságok, és a pocakomban lévő babát is részben a tanfolyamnak köszönhetem.”

“A gyakorlatok során használt eszközök gyönyörűen segítettek abban, hogy ki tudjam fejezni az érzelmeimet, és ez felszabadító volt!”

„Jó volt a jövőre is fókuszálni, elképzelni a vágyainkat, főleg most, amikor sokszor elveszünk az apró részletekben, a mindennapi problémákban és feladatokban, kevés idő jut tervezni, „nagyban gondolkodni.”

„Tudatosabban gondolhattam végig az anyaságom óta megváltozott életemet, kicsit tágabb kontextusba helyeződött az anyaszerepem. Hallhattam, hogy mennyire sok hasonló gondolatunk, megélésünk van más anyákkal.”

Anya Útja csoportok az országban

Anya Útja facilitátoraink 2022 júniusától indítanak Anya Útja önismereti csoportokat több helyszínen.

Lénárd Orsolya

Szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla, mentálhigiénés szakember, szülő-csecsemő konzulens és három gyermek édesanyja vagyok. Az anyává válás, majd a további várandósságaim és szüléseim nagy fordulatot hoztak az életembe. 2008-ban az addigi német tanárságot félretéve az anyák, a családok támogatását választottam hivatásomul. Nagyon szeretem,…

Tovább olvasom >>

Vígi Sára: Vajdaság, Magyarkanizsa

Saját anyaságom vezetett a művészetektől a segítő szerepig: az anyává válásom átformálta a gondolataimat, érzéseimet, ami nagy változást hozott az életembe. Az anyai szerep csodás új lehetőségeket kínál, de sokszor nehéz ezeket megtalálnunk a hétköznapok rohanásában. Az Anya Útja csoport lehetőséget ad…

Tovább olvasom >>

Boda Judit: Budapest és Gödöllő

A különböző női minőségek integrálása, a női és férfi szerepeink gyógyítása, kapcsolódásaink harmonizálása mind a magánéletemben, mind a csoportjaimon kiemelt szerepet kapnak. Jógaoktatóként és masszázsterapeutaként fontosnak tartom az egyensúly megtalálását a külső és belső környezetünk között épp úgy, mint a test lélek és…
Tovább olvasom >>

Hegyiné Szalai Viktória: Budapest 11- 12. kerület

Az anyaság által olyan élményeket éltem át, amikre korábban nem is számítottam, eddig számomra nem ismert oldalammal kellett szembesülnöm és barátságot kötnöm. Az anyaság intenzív, és olykor nehéz érzéseket hozott felszínre bennem. Ezek megosztásában és feldolgozásában nekem sokat segített más anyák társasága,…
Tovább olvasom >>

Petelen Kitti, Budapest 2. kerület

Pszichológusként számos édesanyát kísérhettem már egyéni folyamataikban, nehézségeikben, változásaikban, fejlődésükben és felemelkedésükben. Szembetűnő, hogy mindannyian hasonló problémákkal küzdünk, sokszor magányosan, elszigetelve. Az Anya útja csoportokban ezek az édesanyák összekapcsolódhatnak. Ebben a gyógyító közösségben pedig egy olyan közös tanulási folyamat veszi kezdetét, mely…

Tovább olvasom >>

Szeretnél te is Anya Útja facilitátorrá válni?

Nézz rá facilitátor képzésünkre >>

Scroll to Top