Barion Pixel

Anya Útja facilitátor képzés

Segítőként szívesen dolgoznál anyagcsoportokkal?
Hívást érzel az anyák segítésére, és már csak egy jó módszerre vársz?
Szeretnél csoportvezetést és az anyasággal kapcsolatos pszichológiai ismereteket tanulni?
Önismereti témájú csoportokat vezetnél anyáknak, a természetben?
Közel áll hozzád a természet, az alkotás, a tudatos jelenlét?

Ismerd meg Az Anya Útja Facilitátor Képzést!

Az Anya útja FACILITÁTOR KÉPZÉS

 • Szakmai képzés csoportvezetőknek, segítőknek, facilitátoroknak
 • 81 kontakt képzési óra facilitátori gyakorlattal, kötelező gyakorlócsoport vezetéssel, 6 óra online csoportos szupervízióval
 • Perinatális pszichológia – Önismeret – TERMÉSZET – Csoportvezetés – segítő beszélgetés – az Anya Útja komplex módszertana és segédanyagai – mentorálás és csoportos szupervízió
 • 57 oldalas részletes csoportvezetői kézikönyv

Végzett facilitátoraink megjelenési és promóciós lehetőséget kapnak weboldalunkon és facebook oldalunkon, használhatják a Mother Nature Anya Útja logót valamint éves rendszerességgel szakmai szupervízión vesznek részt.

A képzés legközelebb 2023 novemberében indul. A képzés előtt ingyenes online betekintő előadásokat tartunk. Az előadások időpontjai:

2023. június 2, 17 óra: „Az Anyakörök pszichológiai és módszertani háttere” az előadás megtekinthető itt >>
2023. szeptember 22, 17 óra: „Csoportbizalom és hatóerők a csoportban – avagy mitől működik a csoport” az előadás megtekinthető itt >>
2023. október 20, 17 óra: „Az Anya Útja és a Mother Nature Anyatermészet kártyák módszertani háttere”

Az előadások ingyenesek és regisztrációhoz kötöttek. Regisztráció alább, a jobb oldali linken:

MIT NYÚJT NEKED EZ A KÉPZÉS?

 • ISMERETEKET a perinatális pszichológia, segítő beszélgetés, csoportvezetés, természeti és művészeti csoportmódszerek terén
 • GYAKORLATOT anyakörök és anyaság témájú, valamint természetben zajló önismereti csoportok vezetésében
 • KOMPETENCIA FEJLESZTÉST segítőként, csoport facilitátorként
 • KOMPLEX MÓDSZERTANT A nemzetközi Mother Nature projekt által kidolgozott “Anya Útja” önismereti kurzus módszertanát
 • ÖNBIZALMAT ahhoz, hogy anyáknak kínálj önismereti programokat, és anyák közösségeit támogasd
 • MENTORÁLÁST ÉS SZUPERVÍZIÓT a képzés részeként végzett csoportvezetői gyakorlatban
 • HÁTTÉRTUDÁST, hogy munkád során képessé válj a résztvevőket segítő szakemberhez irányítani.
 • 65 OLDALAS FACILITÁTORI KÉZIKÖNYVET és a hozzá tartozó 10 oldalas résztvevői munkafüzetet

KIKNEK SZÓL EZ A KÉPZÉS?

 • Női segítőknek, facilitátoroknak, akik anyákat szeretnének támogatni anyakörök, kurzusok keretében.
 • Csoportvezetői, segítői, pedagógusi, terapeutai tapasztalat előnyt jelent, de nem előfeltétel.
 • A kurzus indulása előtt a jelentkezőkkel szóbeli interjút folytatunk

A képzés tartalmaz elméleti és gyakorlati elemeket, saját élményű önismereti folyamatot és mentorált anyacsoport vezetői gyakorlatot.

Célunk olyan segítők képzése, akik tisztában vannak az anyák különleges élethelyzetének kihívásaival és képesek az anyakörök, a közösség erejére építve támogatni a nőket ennek a különleges életszakasznak a megélésében.

Facilitátor képzésünkre szeretettel várunk anyákkal foglalkozó szakembereket, dúlákat, csoportvezetőket, más szakmai háttérrel rendelkező segítőket (hordozási tanácsadó, szülő-csecsemő konzulens, kismama jóga oktató, stb.). A csoportvezetői, segítői, pedagógusi, terapeutai tapasztalat előnyt jelent, de nem előfeltétel, olyan anyák is csatlakozhatnak a képzéshez, akik elhivatottságot éreznek az anyakörök iránt és aziránt, hogy maguk is segítsék anyatársaikat.

A csoportokon használjuk az Anyatermészet Önismereti kártyacsomagot, melyet a hozzá tartozó kézikönyvvel együtt szintén az első nemzetközi Mother Nature projekt során hoztunk létre. A kártya 42 színesen illusztrált lapján az anyává válást segítő 42 princípium, pozitív megerősítés jelenik meg. A kártyák képi világa, bölcsessége végigkíséri a csoportfolyamatot, és segít a nőknek erősségekké kovácsolni az anyává válás első éveinek nehézségeit.

Az Anya Útja csoportvezető kézikönyv

A képzés résztvevői megkapják az Anya Útja módszertant és a 6 alkalmas csoportfolyamat gyakorlatait lépésről lépésre leíró csoportvezetői kézikönyvet.

Az előadás a 2022 februárban induló az ANYA ÚTJA facilitátor képzés nyílt programja volt.

Csoportbizalom és hatóerők a csoportban – avagy mitől működik a csoport?

Az előadás résztvevői megismerkedhettek azokkal az alapokkal, keretekkel, amelyektől működik a bizalom, intimitás egy tanuló illetve terápiás csoportban, valamint az Anya Útja módszertan hátterével, melyet a Pandora Mélyökológiai Szellemi Műhely Egyesület által koordinált Mother Nature nemzetközi projekt keretében hoztunk létre.

Galéria

a 2022-es Anya Útja facilitátor képzés képei

Az Anya Útja módszertan hátteréről

Az Anya Útja módszertant a Mother Nature projekt szakemberei dolgozták ki, pszichoterápiával és nem-formális tanulással, önismereti folyamatokkal foglalkozó szakemberek bevonásával 2017-2020 között, a Mother Nature – Empowering Mothers in Personal Transformation c. nemzetközi projekt keretében.

A kurzus képzési anyagát több mint 150 anya visszajelzéseire építve tökéletesítettük Európa hat országában (Ausztriában, Magyarországon, Németországban, Olaszországban és Szlovéniában) 2018 májusa és 2020 februárja között ana útja csoportokon, valamint a Mother Nature Pilot Tréning kurzus alatt 2018 júniusában Magyarországon és anyákat segítő szakemberek képzésén 2019 márciusában Olaszországban.

Az Anya Útja modell a Joseph Campbell, 19. századi vallástörténész “ hős útja” modelljére épül, mely az emberiség kultúrtörténetének mítoszaiban és meséiben megfigyelhető személyiségfejlődési út univerzális mintája. Ez a minta itt azt a személyiségfejlődést írja le, melyben a lányból anya lesz, melyben az anyaság által megélt nehézségek és tapasztalatok új belső fejlődéshez, tanuláshoz vezetnek.

Az első Anya Útja Facilitátor képzést 2022 tavaszán indította a Mother Nature projekt magyarországi koordinátora, a Pandora Egyesület, a Perinatus Alapítvány bevonásával.

A program outdoor (kültéri/természetközeli), művészetterápiás és mindfulness (tudatos jelenlét alapú) módszereket tartalmaz, a résztvevők egyénileg, párban és csoportbontásban dolgoznak. 

A hat alkalmas Anya Útja kurzus támogató női közösséget nyújt a résztvevőknek, amelyben feldolgozhatják anyaként megélt nehézségeiket és átértékelhetik, ünnepelhetik anyává válásukat. 

A kurzus segédanyaga a Mother Nature önismereti kártyacsomag, mely negyvenkét illusztrált útmutatást jelenít meg az anyaságról.

Scroll to Top