Barion Pixel

Lénárd Orsolya

Szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla, mentálhigiénés szakember, szülő-csecsemő konzulens és három gyermek édesanyja vagyok. Az anyává válás, majd a további várandósságaim és szüléseim nagy fordulatot hoztak az életembe. 2008-ban az addigi német tanárságot félretéve az anyák, a családok támogatását választottam hivatásomul. Nagyon szeretem, és nem is tudnék más munkát elképzelni magamnak. Külön öröm számomra, hogy a német nyelv sem maradt el teljesen az életemből: Magyarországon élő német anyanyelvű párokat készítek fel a szülésre és segítem őket a magyar szülészeti rendszerben való eligazodásban.

Az elmúlt bő egy évtizedben rengeteg mindent tanultam, ami a várandóssággal, szüléssel, anyasággal és a kisbabákkal kapcsolatos. A perinatális időszak testi történései ma is elvarázsolnak: ahogy a két, szinte láthatatlan pici sejtecskéből pár hónap leforgása alatt egy minden porcikájában tökéletes kis emberi lény, egy kisbaba fejlődik ki az anyaméhben – hát, ez szinte felfoghatatlan! Minden egyes alkalommal rácsodálkozom, ezt egyszerűen nem lehet megszokni. ❤️ Csodálattal tölt el az is, hogy micsoda átalakulás megy végbe a nők lelkében is, amikor a kisbabájuk megfogan. Az anyává válás az egész addigi életüket átírja és megváltoztatja.

Szívügyem, hogy minden édesanya a saját útját járhassa, amikor várandós, és amikor a kisbabáját világra hozza. Azt szeretném, hogy a szülés-születés és a kisgyermekkor az anyának, az apának és a babának életre szóló jó élmény legyen. 

Szakmai háttér:

• német nyelvtanár, bölcsész – ELTE Bölcsészettudományi Kar, 1992-1998

• szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla, 2008

• mentálhigiénés szakember – Károli Gáspár Egyetem Pszichológiai Intézet, Pszichológiai Továbbképző Központ, 2008-2010

• kismama- és női masszőr – Thai Masszőrök Magyarországi Egyesülete, 2010

• szülésfelkészítő oktató képzés 2013-2014

• szülő-csecsemő konzulensi képzés – ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, 2017-2020

• “Anya útja” facilitátori képzés 2022

Elérhetőségeim:

E-mail: dula@lenardorsi.hu 

Telefon: +36 20 329 2569

Honlap: www.lenardorsi.hu 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/dula.szules

Scroll to Top